torstai 16. kesäkuuta 2011

Kohina käy

kun poika kasvaa niin lujaa. Tänään oli 2kk neuvola, alla mittakertymää:

0 vrk 50,5 cm ja 3590 g, pään ympärys 36cm.
2 vk: 53,8cm ja 4160g, pää 37,4cm.
1kk: 56cm ja 4870g, pää 39,0cm.
2kk: 61cm ja 6235g, pää 41,3cm.

Hyvin siis Peetu kasvaa, vähän yli "normaalikäyrän" mukaan mennään.  En oikein noista käyristä niin tiedä, että pitäisikö niihin verrata vai ei, yleensä kai ajatellaan, että kun menee omaa käyräänsä tasaisesti niin on hyvä, eli että ei heilahtele pituus tai paino siihen normaalikäyrään verrattuna. Olin vähän huolissani, että onko Peetu hyvin kasvanut, kun onhan se vaikea itse arvioida, että miten on koko muuttunut. Syöttöväli on nyt vaihtelevasti 2-4h ja syöttöaika on 3-13 minuuttia. Väliin siis hörpätään pikaisesti ja tehokkaasti ja väliin sitten makustellaan enemmän, ja hyvä näin :)

Samalla oli lääkärintarkastus ja kaikki on kunnossa, terveeltä tuo vaikuttaa. Ensimmäinen rokotekin saatiin, rotavirusrokote nestemäisenä suuhun. Peetu kyllä yritti kielellä työntää kaiken pois, mutta kyllä se enimmäkseen tais suusta alas mennä. Ja hienosti poika näytti lääkärillekin, että kuinka se nyrkki sinne suuhun menee :)
Rotavirusrokotteesta saattaa tulla ripulia, rokote kun on oikeaa virusta heikennettynä. Toivotaan vain, ettei tule, edes vanhemmille. Osa rokotteesta kun tulee pepusta pihalle, niin saa olla tarkkana ettei itse sairastu :)

Ristiäislahjaksi saadulle mobilelle on kiva nauraa!

3 kommenttia:

  1. Juu, hyvä on kun omalla käyrällään kasvaa ilman radikaaleja heittoja! Iso poika Peetu jo, kun vertaa siihen kun syntyi!:)

    Ihana kuva :)

    VastaaPoista
  2. Kohta Taata antaa Peetulle yhden Silver Game-lippiksistään, kun pään ympärys kasvaa noinkin reippaasti. Kun olen itse laihtunut lähes kymmenen kiloa (tällä hetkellä), niin en voi pitää sitä Maxit-lakkia, kun en ole enää niin maksi, vaikka autoni onkin Maxima. Kaiken lisäksi olen hukannut Maxit-lippikseni. Koitappas tytär hommata mulle lisää lippiksiä, esim sellaisen missä lukee Mini. Olen jo niin laiha, että vatsanahka on melkein liimautunut selkärankaan. Paino on pudonnut, kohta se on jo polvissa. Mittarissa on enää 130 kiloa.

    Peetu on potra poika. Kasvaa niin että kohina kuuluu. Tärkeintä on että hän on ollut terve, sitä toivomme jatkossakin.

    VastaaPoista
  3. Kohisisko se jo taas uutta päivitystäkin...? :P

    VastaaPoista