keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Tajunnan virtaa

Joulu tuli ja meni. Koti jätettiin siivoamatta ja painuttiin pohjanmaalle miehen kotikotiin koko jouluksi. Tein sentään kaksi laatikkoa: bataattilaatikon ja imelletyn perunalaatikon. Molemmat onnistuivat hyvin, mielestäni tuo imelletty perunalaatikko oli oikeinkin hyvää. Hyvä minä! ;) Tein myös kaksi kakkua, kerrosmarjakakku sekä joulupäivän bileisiin kahden suklaan kakun. Ne eivät sitten olleet niin hyviä kuin minä oletin, mutta ihan syötäviä.

Lahjoja tuli paljon, kiitos kaikille niistä. Poika sai ihania vaatteita ja leluja, itse sain kirjoja, kihartimen, kahvinkeittimen, kellon, korun,hanskat... 

Alennusmyynneillä kävin tänään Ideaparkissa. Löysin pojalle sukkahousut ja paidan, itselleni kivan puseron. Paljon oli väkeä siellä. Ilta vierähti lukioaikaisten tyttökavereiden kesken.

Huomenna kotipäivä, ehkä vieraita? Siivousta, ruoan laittoa, ehkä pyöräytän piirakan?

Poika taas sairastaa. Kolmas korvatulehdus alkoi jouluaatonaatonaattona. Molemmissa korvissa. Kuuri siihen. Räkätauti helpottaa. Haroo silti korviaan vielä. Ja kränttylöi. Kipulääkettä on saanut. Vaalea läikkä kuultaa yläikenessä, kolmas hammas kenties? Nyt nukahtamaisillaan. Onneksi nukkuu yöt hyvin. (Paitsi että tuolta se huutelee vielä. Kova on nykyään höpöttämään.) Taitaa tulla uusi Ruuneperi siitä!

3 kommenttia:

  1. Peetulla on taatan geenejä, joten juttua riittää:) (kerkesinpäs ennen taataa kommentoimaan)

    VastaaPoista
  2. Nyt on Taatan terästäydyttävä. Ei ole mistään kotoisin, että kakarat etuilee kommentoinnissa. Vielä sillä rehvastelevatkin.

    Käytiin Irman kanssa mökillä tarkastamassa vahingot. Ei mitään. Ankeat maisemat. Jäähilettä pari metriä rannassa. Joki tuo valkoisia hahtuvia tullessaan, koski kuohuttaa likaista vettä. Paljon oli variksia ja naakkoja naapurin tyrnien alla, vissiinkin oli pakkasen panemia marjoja, joita raappivat ruohon seasta. Maisema kolea kuten ilmakin, onneksi oli kirkas taivas.

    Mökiltä lähdimme Irman mieltä nostamaan Parkanon kauppoihin. Nanson alesta löysin alusvaatteita hyvällä hinta/laatu -suhteella. Halpa-Hallissa oli hyvä ruokakauppa, suhtkoht edullinenkin ja paljon erilaisia tuotteita kuin muissa kaupoissa. Käykääpä lapselliset Nanson alessa, näytti olevan edullisia alevaatteita taatan pulleroille. En vaan itse osaa heille ostaa kokojen ja mallien ja värien puolesta.

    Peetu korvakierteessä. Voi voi, se on surkea tauti, kun itkettää ja väsyttää eikä aikuinen oikein osaa eikä pysty muuta kuin sen antibiootin antamaan. Tuntuu jotenkin ihmeelliseltä, että ei ole vielä pystytty löytämään lääkettä joka tainnuttaisi korvataudin laadulla eikä määrällä. Ei ole pikkuihmiselle monet peräkkäiset lääkekuurit terveellistä lääkintää. Pitäisi löytää immuniteetin antava hoitokeino kerrasta. No, ennen oli, kun annettiin taudin edetä omalla painollaan paranemiseen saakka. Joskus onnistuttiin katkaisemaan kierre tällä siedätyksellä, mutta kyllä yli viisikymppisissä on paljon "yksikorvaisia", kun taudin annettiin edetä liikaa ryhtymättä toimenpiteisiin. Taatalla ei ole koskaan ollut korvat kipeänä, joskus kuitenkin punaiset häpeästä.

    Kyllä pian tulen/tulemme Herwoodin rotkon reunalle käymään. Isä oikein häpeää, kun on toiminut kuin poliitikko:kahta ei tarvitse tehdä, luvata ja täyttää. On pussissa jotain pientä tuliaistakin. Peetu on päässyt nyt raharinkiin Alisan ja Kallen seuraan, asuntosäästäjäksi kilokaupalla rahaa. Jalmari niminen possu on syönyt kilon kolikoita ja odottaa vain uuden isäntänsä tapaamista. Serkku Kalle voi opettaa kuinka kolikoita rakastetaan.

    Yö käy kohti aamua, isä, taata ja appi käy kohti vuodetta, mutta kiittää sentään saamastaan muistamisesta, jonka pukki toi, mutta Kalle meinasi antaa taatan lahjan pukille. Tarkka klupu, sanottiin ennen vanhaan. Kirjailija on suuresti arvostamani, onhan hän sentään diplomi-insinööri, tasokas ja monipuolinen. Öitä!

    P.S. Törisee...

    VastaaPoista
  3. Kylläpäs taatalla runosuoni virtasi! Kiva se vain on lueskella kommentteja. Osa lukijoista sanoo, ettei pysty kommenttia jättämään, en tiedä missä vika, kun ei ole sitä sanantunnistustakaan käytössä.

    VastaaPoista