torstai 7. kesäkuuta 2012

Täyttä työtä

Olen päässyt työn makuun. Palkkatyön makuun. Aloitin työt äitienpäivän jälkeen ja mies jäi isyysvapaalle kotiin. On ollut aikamoista sopeutumista puolin ja toisin. Itse saan onneksi perehtyä rauhassa yli vuoden tauon jälkeen siihen, mitä työmaailmassa on tapahtunut. Alkuviikot olivat aika rauhallisia, perehdyin firman asioihin ja alan asioihin. Nyt olen saanut "oikeita" töitä :) ja tuntuu että kyllä tämä tästä. Vaan onneksi pian koittaa kesäloma! Viime vuoden kesäloma on pitämättä ja siksi minulla onkin ruhtinaalliset 7 viikkoa lomaa 8)

Peetu on saanut tottua nyt vain isän hoitoon. Hyvin on pojilla kotona mennytkin, mies kokkailee innokkaasti uusien reseptien mukaisia ruokia ja poika on reipas ja iloinen, tervekin taas. On mukava tulla töistä kotiin kun usein on ruoka valmiina!
Vaan kyllä mies tuossa yksi päivä tokaisi, että vähän tylsiksi käy päivät, pitää keksiä erilaista tekemistä. Paljon olisi tekemistä kyllä, mutta sellaista tekemistä mihin ei oikein poikaa voi ottaa mukaan, joten heidän pitää keksiä jotain yhteistä tekemistä :). Tekevätkin yhdessa kauppareissuja ja matkalla poikkeavat leikkipuistoissa. Uuden pyöränkin mies osti ja siihen pojalle istuimen. Poika tykkäsikin kovasti vauhdin hurmasta!

 Vauhdin hurma on myös vähän väsyttävää...

Päiväunet on vähentyneet yksiin uniin, kun vielä toukokuussa oli kahdet unet päivässä. Tämä ehkä auttaa hieman päivän rytmittämisessä, ei tarvitse enää miettiä että missä välissä ehtii mitäkin kun pitää jo olla taas nukkumaan poikaa laittamassa.Yöunet sujuu tosi hyvin, poika nukahtaa kasin-ysin maissa ja herää aamulla 6-7 aikaan. Kerran tai kaksi saattaa yöllä inahtaa, mutta nukahtaa heti kun vähän äänellä hyssyttää, ei siis vaadi enää meiltä vanhemmiltakaan ylösnousemista. Aika kiva juttu!

Hampaita tällä hetkellä 4 isoa ja 2 pientä. Kovin tuntuvat olevan "tiukassa". Ala-kakkosten tulo on kestänyt jo monta kuukautta, tällä hetkellä niistä näkyy muutama milli kovaa hammasta.

Vaan yhteinen aika on kortilla. Tuntuu että iltamenot kasaantuu aina moneen iltaan peräkkäin ja sitten saattaa olla taas vapaita iltoja hetken päästä monta peräkkäin. Vaan nyt tuntuu iltamenot kurjilta kun on päivätkin poissa. Viikonloppukin lähestyy ja silloin olen myös kotoa pois, harrastamassa. Vaan eipä mulla ole noita pojan luota yöpoissaoloja viimeisen vuoden aikana kertynyt kuin yksi (?). Onneksi pian on juhannus ja sen jälkeen alkaa loma, ja ehdin olla taas kotona!!! Syksyn tullen pitää kyllä illat rauhoittaa kotona olemiseen, kun ollaan molemmat vanhemmat töissä ja poika päiväkodissa. Saatiin päiväkotipaikka tuosta lähimmästä päiväkodista. Minä en tiedä siitä mitään, yhtenä iltana oli infotilaisuus uusille vanhemmille ja lähetin miehen sinne tilaisuuteen ja jäin pojan kanssa kotiin :). Mukava paikka kai vaikutti olevan, eipä kai sitä näistä päiväkodeista tiedä ennen kuin lapsi on siellä puoli vuotta ollut, että ovatko kivoja vai ei. Hankala sitä on tehdä tutkimusta ja haastatteluja ennen sitä hakuaikaa, joka oli maaliskuussa :). Luotan siihen, että ammattilaiset osaavat tehdä työnsä ja poikani selviää hoitopäivistä kunnialla.

Peetu maaliskuussa kaverini luona kylässä

2 kommenttia:

  1. Työtä ja touhua, lapsenhoitoa, harrastuksia, lepoakin tarvitaan, itseänsäkin pitäisi muistaa helliä (ja vanhaa isääkin muistaa) ja kavereita jnejnejne.

    "Työtä se on ollut kun se parasta on ollut", tätähän se teillä nyt on. Onnea.

    VastaaPoista
  2. Kovasti kiirettä piisaa. Vaan kun loma alkaa niin helpottaa kiire ja touhut, sitten nautitaan kesästä ja kiireettömistä päivistä. Tervetuloa vaan patriarkka meille lepäilemään!

    VastaaPoista