tiistai 5. maaliskuuta 2013

Kestovaipoista

*taas varoitus niistä eritteistä tekstissä, joten jos ei kiinnosta niin hyppää suosiolla yli*

Viime vuoden kesäkuussa kirjoittelin raporttia meidän kestovaippailusta. Silloin aavistelin, että siirrymme kertakäyttövaippoihin mahdollisesti hyvinkin pian. No, sitkeästi sitä vaan kestovaippoja käytti ja mieskin niitä varsin sujuvasti vaihteli. Vuodenvaihteen jälkeen kestovaipat meni kuitenkin säilytyslaatikkoon, ne alkoivat käydä pieniksi kooltaan ja olisi pitänyt ostaa uusia isompia vaippoja tilalle. Päätin, että nyt kun poika jo aika paljon käy potalla ja pissan määrä kerralla on suht iso, niin nuo kestovaipat saivat väistyä.
Eilen kauppareissulla tuli kuitenkin huomattua, että kyllä sitä saa kaupasta niitä kertisvaippoja kotiin kantaakin. Että kyllä niistä kestovaipoista kovasti hyötyä oli, varsinkin kun niitä tuli käytettyä puolentoista vuoden ajan. Onneksi ne on vaipat tallessa, ja uusia pienikokoisia pitäisi lähiaikoina ostaa kun uusi, pienenpieni käyttäjä ilmestyy perheeseemme todennäköisesti huhtikuussa. Ensi viikon jälkeen kun palkkatyöt jää itseltäni hetkeksi tauolle, ajattelin tehdä vauvanvaateinventaarion ja käydä sen jälkeen lastentarvikekirppiksillä tekemässä tarvittavaa täydennystä.

Poika on oppinut jo suht kivasti käymään potalla. Aamuisin heti herättyä kun menee potalle, niin saattaa huomata, että vaippa on täysin kuiva ja iso pissa tulee pottaan. Isommankin hädän tunnistus on jo suhteellisen hyvin hallussa, ainakin meillä vanhemmilla. Siinä vaiheessa kun poika änkeää itseensä nojatuolin ja seinän väliin piiloon, niin olisi hyvä aika viedä potalle. Pottatouhut onkin meillä vahvasti yhteydessä tarroihin. Poika sai Angry Birds-tarroja ja niitä alettiin sitten liimaamaan pieneen Haisuli-tarrakirjaan aina tuotoksen yhteydessä. Tarroja on sitten projektin alun jälkeen ihailtu kovasti tarrakirjassa ja Angry Birds-hahmot tunnetaankin meillä paremmin nimellä "tarra" :). Iso tarra isosta hädästä ja pikku tarra pienestä. Välillä käydään kokeilemassa myös aikuisten pöntöllä ja sekin on tuottanut tulosta. Nyt on jo kolmesti käynyt uimahallissa niin, että kun on tultu uimasta, niin poika on sanonut "tatta" ja sitten onkin menty heti vessaan ja pönttöön on tullut iso pissa. Eiköhän se tietty pidätyskykykin ala olla ainakin tulossa, jos ei vielä ihan hallussa.

Nyt jätetään nämä pissakakkajutut hetkeksi taas tauolle ;)

2 kommenttia:

  1. Kakkajutut on tärkeitä!!
    Hyvä Piipu, eroon vaipoista niin pääsee juoksemaan kovempaa!! :)

    VastaaPoista
  2. Niinpä. Kiva kiva. Tänään se kiipesi leikkipuistossa ihan itse isojen liukumäkihärpäkkeeseen kaarevaa köysiverkkoa pitkin. (olin kyllä vieressä varmistamassa, joten ei tarvitse soittaa sossun tädeille.) Kaveri vieressä ihmetteli hieman pojan motorisia taitoja. Se kiipeää varmaan okasttomaan puuhun jo vuoden parin kuluessa...

    VastaaPoista