perjantai 1. maaliskuuta 2013

Koko perheen lemppari

Liian harvoin muistan tehdä koko perheen lemppariruokaa, suppilovahverorisottoa. Ei ole mitenkään vaikea tehdä, eikä vaikea syödäkään ;). Eilen tein sitä ja ajattelin jakaa kehittelemäni ohjeen muillekin.

Suppilovahverorisotto à la Eeva

1 isohko sipuli
3 valkosipulinkynttä
kasviöljyä
n.300g broilerinfilesuikaleita
oman maun mukaan joitakin kasviksia (käytän usein paprikaa ja varsiselleriä, jos ei niitä ole niin kesäkurpitsa ja tomaatti käy myös)
3-4 dl risottoriisiä
n.1 ltr vettä
kasvisliemikuutio
2-3 dl kuivattuja suppilovahveroita
2 dl ruokakermaa
pippuria, paprikajauhetta, currya

Ensimmäiseksi kuori ja silppua sipuli, valkosipulinkynnet, paprika ja varsiselleri. Paista broilerinfilesuikaleet isolla pannulla tilkassa öljyä ja mausta miedosti currylla ja paprikajauheella. SIirrä suikaleet lautaselle odottamaan. Lisää pannulle vähän öljyä ja laita sinne kuullottumaan sipulit, hetken päästä myös paprika ja varsiselleri. Laita samalla kattilaan vesi ja kun se kiehuu, niin lisää kasvisliemikuutio ja käännä levy pois päältä.  

Kun olet kasviksia hetkisen pyöritellyt pannulla (n.5 min?), lisää pannulle risottoriisi. Pyörittele niitäkin hetkinen pannulla ja lisää sitten n. 1 dl kasvisliemivettä. Kun vesi on imeytynyt riiseihin, niin lisää seuraava desi. Tärkeää on siis lisätä vettä aina vähän kerrallaan ja vasta sitten kun edellinen satsi on imeytynyt. Kun n.puolet vedestä on lisätty, rutistele nyrkissä suppilovahverot pienemmiksi palasiksi ja lisää risottoon välillä sekoitellen. Jatka veden lisäämistä asteittain ja samalla voit lisätä ruokakermaakin asteittain. Lisää jauhettua pippuria risottoon oman maun mukaan ja lisää paistetut filesuikaleet loppuvaiheessa. Maista välillä, että joko riisit ovat kypsiä. Vaikka lopuksi risotto tuntuisi löysältä, niin se jäykistyy kun kaikki nesteet imeytyvät.

EI muuta kuin nauttimaan, meilläkin tuo kohta 2v poika vetelee lautasen tyhjäksi hyvin reippaasti!

Kasvisversion tästä saa jättämällä broilerin suikaleet vain pois. Omasta mielestä ne sopii sinne ihan hyvin vähän täytelöittämään risottoa, ovat kuitenkin aika mietoja, jotta suppilovahverot maistuvat kunnolla.

Netistä löytyy monta eri ohjetta suppilovahverorisotolle, monessa on myös valkoviini mukana. Meillä ei vaan koskaan ole valkoviiniä, ja jos olisi, niin en jaksaisi yhden desin takia availla koko pulloa :) Tai niin, voishan sen sitten juoda pois ruoan yhteydessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti