torstai 7. heinäkuuta 2011

Helteen hellimää

Onneksi tänäkin kesänä saa nauttia lämpimistä kesäpäivistä!

 Ulkona peiton päällä viilentymässä. Malesialainen Aappa-apina viihdyttää, ja nauraa kun sitä pusertaa.

Pippi viihtyy ulkona pallojensa kanssa. Ei olla sille paljon itse palloja ostettu, vaan koira saa parhainta nautintoa, kun raahaa lenkiltä kotiin jonkun toisen hylkäämiä hajonneita palloja. Tässä suussa pesäpallo, joka on jo mennyt kahtia, mutta se ei yhtään vähennä pallon suussa-mälväämis-nautintoa.

Viihdykkeeksi Peetulle laitoin Libero-mehiläisen tuulettimeen kiinni. Tuuletin kun kääntyilee puolelta toiselle, niin siinä on pojalla seurattavaa :)

Nyrkki ja peukku on tän hetken must-juttu. Jos ei niitä saa suuhunsa, niin itkuhan siitä tulee. Ja nimenomaan vasemman käden peukku on se hot. Tutilla yritän aina peukkua sivuuttaa, mutta usein tutti ei joko kelpaa tai sitä pidetään suussa niin kauan kunnes äiti katsoo jonnekin muualle ja silloin peukku onkin taas jo suussa...

Sävy sävyyn vihreissä. Olen innostunut kestovaippailusta. Se ei ole lainkaan niin vaativaa eikä vaikeaa hommaa kun luulin, paitsi alkuun kun piti opetella termistö (AIO, TSI, tasku, sisä ja ulko, mikroimu, lisäimu, bambu, hamppu...). Olen huuto.netistä huutanut muutamat taskuvaipat ja niillä mennään hienosti aina kotona ollessa. Yöllä kuluu yksi tai kaksi kertakäyttövaippaa ja reissussa ollessa otan mukaan kertakäyttövaipat. Niin vihreä en ole, että esim. mökillä alan pyykkäämään tai säilömään kestovaippoja, vaikka kotona käsin pesenkin pissatut imut uusintakäyttöön. Kestovaippoja on paljon myös hienoja kuoseja, kuten ylläolevassa kuvassa. Lisäksi meiltä löytyy nyt tähtikuviollisia, tiikerinraidallista, omenoita ja pöllöjä :)

4 kommenttia:

  1. Ihana sammakkopoika! On se vaan helppoa ja edullista, että lelut (nyrkki ja peukku) kulkee aina matkassa mukana!:)

    VastaaPoista
  2. Mitäs meillä ennen katseltiinkaan netistä kun ei ollut Peetua?

    Miten niin, taata, ettei ollut muka Peetua? Mitäs sinä, taata, oikein puhelet noin sekavia.

    VastaaPoista
  3. Kestovaipat vois olla ihan kokeilemisen arvoisia, _jos_ meillä olisi kunnan vesi... näillä keleillä ei juuri halua kaivovettä yhtään ylimääräistä tippaa laskea, hyvä että kehtaa vessan vetää, kun hevoslauma imaisee semmosen 300 litraa vettä päivässä.....huh. Taitaa alkaa kohta pyykkisouvi mummulassa jos ei tää kuivuus oikeasti helpota! :)

    VastaaPoista
  4. Taata, mitä silloin aikoinaan oikein edes tehtiinkään kun ei ollut Peetua?

    Hanna, joo teidän tilanteessa ei ehkä kestovaipat ole se kaikista kätevin juttu... Meillä maksetaan vedestä jo 60€ kuussa (!) niin koen, että ei me voida oikeasti kuluttaa niin paljon vettä, että maksaisi noin paljon (kukahan naapureista juoksuttaa vettä oikein urakalla?). Ajattelen sitten niin, että kun käytän kestovaippoja, niin saan rahoilleni vastinetta ;)

    VastaaPoista