maanantai 12. maaliskuuta 2012

Tuurit kohdallaan

Viime syksynä on ollut valokuvauksen kohtalonkäsi hyvällä päällä meidän suhteen.

Elokuussa käytiin Torkkelin Lauralla (sama kuvaaja joka kuvasi meidän häämmekin) perhe- ja lapsikuvauksessa. Samalla kerralla oli studiossa mukana myös koirat. Lokakuussa valitsimme kuvat ja laitoimme tilaukseen. Kiitoskortit pojasta tulikin nopeasti ja kun niitä kävin hakemassa, oli kuvaajalla huonoja uutisia. Hänen kovalevynsä oli varastettu, eikä hän poikkeuksellisesti ollut tallentanut meidän studiokuviamme muualle kuin sinne. Odottelimme viikon, mutta kovalevyä ei varas palauttanut (se oli varastettu eräällä koululla ja siellä oli lappu, jossa luvattiin palkkio palauttajalle). No, ei auttanut kuin varata uusi studioaika ja raahata taas koko perhe kuvauksiin. Tällä kertaa saimme, jos mahdollista :), vieläkin parempia kuvia. Olimmehan jo kerran päässeet harjoittelemaan, ja tiesimme, että mitä teemme toisin ja mitä samalla tavalla. Poika oli 3kk vanhempi ja jaksoi paremmin temuta studiolla. Kuvat onnistuivat mielestäni hyvin! Kaiken lisäksi Laura lupasi kuvamme ilmaiseksi, koska hänen virheestä emme saaneet niitä alkuperäisiä kuviamme. Tilasimme (jo aiemmassa postauksessa nähtyjä) aika paljon kuvia ja pari canvas-taulua. Maksoimme kuitenkin ne kiitoskorttikuvat sekä toisen canvas-taulun, sillä alun perin emme olisi ottaneet kuin yhden taulun. Ja tuli parempi omatuntokin, kun jotain "sai" maksaa. :)



Toinen tuurin tuulahdus kävi facebookissa olleessa arvonnassa. Sen kerran tuotokset olette myös nähneet jo aiemmin. Tuon postauksen ensimmäinen kuva lähti muotokuvakilpailuun lemmikki-kategoriaan, peukut pystyssä sen suhteen! Myös toinen meidän kuva on lähtenyt samaan kilpailuun.

 Hääkuvamme pääsi Lauraa edustamaan.

Kolmas hyvän onnen hetki oli viime viikolla, kun sain Lauralta sähköpostia. Hän oli tilannut Pipin kuvasta suurennoksen liikkeeseensä mainoskuvaksi. Laboratorio oli tehnyt vahingossa kaksi kappaletta samaa kuvaa, ja saimme sen toisen veloituksetta. Kuvan koko on 40x50cm, joten ihan mikään pikkukuva ei ole kyseessä.
Tässä kuva kotona odottamassa kehyksiä ja seinälle pääsyä. Pidän tuosta kuvasta päivä päivältä enemmän. Siinä on jotain arvokkuutta ja hienoutta, jota en osaa selittää!



Näiden alla olevien kuvien kautta voi sitten elää vauva-aikaa uudelleen myöhemmin!



5 kommenttia:

  1. On nuo hienoja kuvia! Mekin nyt sit mennään samalle kuvaajalle tässä keväällä.

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä kuvauksiin! Kyllä näitä kuvia on tullut katseltuakin, kivoja muistoja :)

    VastaaPoista
  3. Toi Pipin kuva on vähän niinkuin semmoinen presidenttipotretti :) Miten se pystyykin olemaan noin tyynenä ja arvokkaana, vaikka vieressä on PALLO??? Ettei vaan olis fotosopattu pallo kuvaan jälkikäteen... ;) Upeita on kyllä kuvat kertakaikkiaan! Kunpa itsekin raaskis lähteä tän perheen kans kuvattavaksi :)

    VastaaPoista
  4. Hanna, Citydealillä (tai nykyään se on Groupon) on noita tarjouksia, et saa perhekuvauksen 40 egee. Niitä on pariinkin otteeseen ollut eri firmoilla. SIlleen raaskii mennä :)

    VastaaPoista
  5. Se muotokuvakamera ja kuvanparantelu, se se näkyy jäljessä. Kun jostain saisikin vanhanaikaisen paljekameran ja joku vielä opettaisi sen käyttöä. Toistasataa vuotta vanhoja kuvia ja vieläkin viimmisen päälle tarkkoja kuvia.

    Näitten kuvien kohteethan ovat ensiluokkaisia!

    VastaaPoista