torstai 10. tammikuuta 2013

Laajenna sanavarastoasi

Valituissa Paloissa oli ainakin aiemmin otsikon niminen tietovisasarja. Luin aina pienenä sen ja sitten Nauru pidentää ikää -palstan, jossa oli vitsejä. :)

Meillä kotona sanavarasto laajenee huimaa vauhtia. Kahden sanan lauseitakin on jo tullut. Laita vao! (=laita valo päälle).

Paljon on sanoja, joita hoetaan päivittäin. Aupo ja tähti ovat nyt eniten huudossa.
Aupo=auto, hinni=pingviini, una=juna, pama=banaani, vao=valo, puppa=pulkka, poppa=potta, uu=kuuma
Hei hei, ennään, hauva, vauva, i ha haa, tähti, äiti, mummu, pappa=muumit, EI!, EN! tinne ja ei-tinne = sinne ja ei-sinne..., pum=raketti

Sitten on sellaisia sanoja, jotka vain äiti ja isä tietävät. A-aa, tarkoittaa rasvaa suihkun jälkeen :), iitää=piirtää (piirtäminen on kova juttu nykyään).

Mutta suurimmat näistä ovat AUPO ja TÄHTI! Käy aina ja ihan kaikkeen :) (autoja ja tähtiä varsinkin jouluaikaan kun ulkona näkyi koko ajan).

3 kommenttia:

  1. Kivat kirjoittelustasi!

    Kyllä Taata (Isä) kirjoitti edelliseen postiinkin pitkän novelletin, mutta kun painoin lähetystä, niin lähti, mutta minne, kuka tietää?

    Täytyisi oikein tulla testaamaan, osaako Peetu (vielä) sanoa: Taata. Samalla voisin tsekata, mikä tilanne on uusimmalla lapsenlapsellani. Hieno juttu, että olette ruvenneet lapsellisiksi. Taatana tunnen hyvää oloa, kun vallan erinomaiset geenini jatkavat menestyskulkuaan täällä maallisessa vaelluksessa!!!

    Lämpimät terveiseni herrahenkilöillesi!

    Pyhä Kolminaisuus - Isä, Taata ja Appiukko.

    VastaaPoista
  2. Kai luit myös "Sellaista Sattuu"n? ;D

    VastaaPoista
  3. Kyllä taatakin on puhelistalla edelleen!

    Ja Hanna, kyllä luin senkin! Sain jouluna käsiini tuoreen Valitut Palat -lehden ja ihan samanlaiselta vaikutti sisältö kuin aiemminkin. Joku pelottava karhun kohtaamis -tosijuttukin siellä oli, niitä muistan myös aiemmin olleen siellä. Sellaisia Rescue 911-ohjelman tyylisiä selviytymistarinoita :)

    VastaaPoista