torstai 29. elokuuta 2013

Eilinen

Keskiviikko on jotenkin jo pyyhkiytynyt mielestä, hyvä niin. Siis päivän osalta. Aamupäivällä kävi mummi kylässä, leivoin omenapiirakan ja pesin pyykkiä. Mukava oli laittaa pyykit kuivumaan ulos pyykkitelineeseen, joka saatiin laitettua maahan kiinni sunnuntaina. Muutaman tunnin päästä oli jo kuivia vaatteita narulla.
Peetu nukahti hyvin päiväunille mutta unien jälkeen oli taas sellainen uhmailtapäivä että. Kun mies tuli töistä, tyrkkäsin hänelle lapset käteen ja lähdin koiran kanssa treeneihin. Että tulikin treeni-ilta tarpeeseen.

Treeneissä otin Pipille jäljennostoharjoituksen. Ensimmäisellä nostojanalla oli yksi jälki, mutta Pippi nosti sen väärään suuntaan, eli lähti jäljestämään takajälkeä. Siitä palattiin janalle ilman palkkaa :(. Janalla Pipillä ei ollut mitään mielenkiintoa nostaa jälkeä oikeaan suuntaan, hakkuualueelle. En tiedä miksi. Janaa jatkettiin eteenpäin, eikä sieltä jälkiä enää noussut. Olin antanut ohjeeksi treenien järjestäjälle, että kaksi nostoa, joista toinen jatkuu jälkenä n.200m. No, onneksi suunnistaja takanani sanoi, että se toinen jälki lähtee eri janalta. Ei siis oltu mentykään ohi siitä toisesta jäljestä.

Toisella janalla Pippi haistoi hieman oikealle (molemmin puolin uraa oli pelkkää hakkuuaukeaa) mutta päätti lähteä vasemmalle, eteni sinne n.10m ja tarkensi, palasi takaisin uralle ja päätti lähteä oikealle. Sanoin suunnistajalle, että tänne jälki menee ja hän hyväksyi suunnan (en siis itse tiennyt jälkien suuntia). Jäljestettiin hakkuuaukealla hyvin haastavassa maastossa. Isoa louhikkoa, vattuspuskaa, heinää, kuivaa savimaata. Muutaman kerran Pippi harhautui jäljeltä mutta teki hienosti töitä. Molemmat esineet löytyi ja sain palkattua Pipin. Kehut oli ruhtinaalliset ja koira onnesta soikeana! Jälkien ikä oli +3h, olin tyytyväinen jäljestykseen, mutta noita jälkien suuntia on nyt treenattava.

Illalla ajelin kotiin, kello oli puoli yksitoista. Purin kasseista treenitavarat, söin, luin hetken lehteä ja menin nukkumaan. Aamulla Peetu päätti, että klo 5.45 on hyvä aika herätä seuraavaan uhmapäivään. Sain onneksi nukkua vielä hieman, kun mies nousi Peetun kanssa. Toissayönä heräsin 6 kertaa n.7h yöunien aikana, molempien poikien takia (Konsta söi 2 kertaa, itki 1 kerran, Peetu tuli isoon sänkyyn 1 kerran, Peetun vaippa valskasi 1 kerran ja Peetu heräsi miehen kanssa 1 kerran...). Että ei sitä katkeamatonta unta ihan hirveästi putkeen tule.

Kysymys lukijoille, kumpi on kumpi?


2 kommenttia:

  1. Vastaus kysymykseen: molemmissa kuvissa sama pipa!!! hehhehhee!

    Taatalla se vaan on aikataulu täsmällinen. Yöllä on mukava lueskella sun elämästäsi.

    VastaaPoista
  2. Vasemmalla siis juniori ja oikealla seniori. Ikää kuvanottovaiheessa molemmilla noin saman verran, eli 3 kk.

    VastaaPoista