maanantai 26. elokuuta 2013

Ryhdistäytyminen!

Asento mahalta selälle - vie!

Oisko tässä veljekset kuin ilvekset?




Lomat lusittu, arki alkoi. Harmittaa, kun jää niin paljon kirjaamatta ylös kaikenlaista oman elämän asiaa, joka ei ehkä muille niin tärkeää ole. Sellaisia lasten virstanpylväitä ja omia touhuja. Omaksi iloksi (ja ehkä vähän muidenkin) kun tätä kirjoittelen. Täytyypä ottaa tavoitteeksi kirjoittaa taas joka ilta ainakin viikon ajan touhuja, niin eiköhän rutiini taas löydy?!?

Lomalla oltiin siis neljä viikkoa, tai siis mies oli ja minäkin siinä samalla sain puolittaa lasten- ja kodinhoidonvastuun. Reilu viikko oltiin taas Saariselällä (siitä lisää myöhemmin), muuten oltiin vain kotimaisemissa ja mökillä. Silti tuntui, ettei kotona paljon ehtinyt olemaankaan.

Tänään kävin viemässä miehen töihin ja takaisin ajellessa jätin Peetun kerhoon. Vähän itkemään sinne jäi, viimeksi ei itkenyt jätettäessä lainkaan. Poishakiessa kolmen tunnin päästä oli taas vähän itkuinen, mutta tätien kertoman mukaan oli kuitenkin ollut reipas; piirrellyt, maalaillut, muovaillut ja laulellut muiden mukana.
Iltapäivällä otettiin kaikki kolme yhteispäikkärit. Olen päättänyt olla pingottamatta kotiäitinä ollessa. Tai siis tänään päätin niin, voi olla että huomenna on jo toisin :). Mutta kun kerta olin itse varmaan väsyneempi kuin pojat, niin tainnutin Konstan maidolla ja laitoin vaunuihin nukkumaan ja kellahdettiin Peetun kanssa "isolle sängylle". Kolme varttia ehdittiin nukkua, kun Konstan mielestä oli jo aika nousta... Onneksi sain kuitenkin Peetun hetken päästä nukahtamaan uudestaan ja Konstan kanssa sitten hoidettiin sähköpostiliikennettä Peetun ottaessa jatkoerää. Ja niin siinä kävi kuin ennenkin, että kun Peetu herää, niin Konsta nukahtaa... Peetun kanssa syötiin herkkuvälipala. Vanukasta, anopin tekemää marjapiirakkaa ja mokatsiini (moccachino). Peetun mokatsiinissa on lusikallinen minun mokatsiiniä ja loppumuki maitoa :). Peetulla on nykyään hienoja sanoja, tiedättekö mikä on munitsi? No, tietysti munkki-donitsi! Muuten Peetu puhuu oikein hyvin, vaikeitakin sanoja tavailee, ässä suhahtaa ja ärrääkin yrittää. Kevään ja kesän aikana puhe lähti nousuun ja nykyään sitä on vaikea saada loppumaan :).

Mies siinä saapuikin töistä ja loppuilta meni perussettiä touhutessa. Ruoanlaittoa, koiran ulkoilutusta, mattojen sovittelua (ostettiin eilen Kodin Ykkösestä kaksi mattoa, jotka menee molemmat palautukseen. Toinen käydään hakemassa takaisin saman ketjun eri liikkeestä, sinne kun tupsahti -25% alekuponki juuri tänään postilaatikosta ja parin sadan euron matossa tuo 25% tulee jo kalliiksi jättää hyödyntämättä :)). Toinen matto saa jäädä liikkeeseen, ei sitten oikein sopinutkaan väriltään meidän keittiöön. Ja tuo, joka jätetään, laitetaankin olohuoneeseen, vaikka eteiseen se ostettiin. Sopii vaan paljon paremmin olkkariin, pääsee sitten olkkarin talja eteiseen. Kierrätystä :). Varastosta haettiin rumilusmatto keittiöön, sanoinkin, että pidetään tuo keittiö oikein rumana, niin ehkä se tulee rempattua sitten nopeammin!

Iltakylvetykset, iltapalat ja nukkumaanlaitot ja mitä, kello on taas jo kymmenen. Ehdin sentään pihassa kantaa multasäkkejä oikeille paikoille ja hetki riehuttiin koiran kanssa. Koira, 11v, puri kastelukannun suuttimen rikki! Touho se on edelleen, kun sille päälle sattuu!

3 kommenttia:

  1. Taata yökuppari ehti ekaksi taas. Tuli teitä ikävä, kun luin tekstiäsi. Tulenkin jolloinkin, kun sataa. Poutapäivisin on nykyään paljon hommia.

    Hyvää huomenta teille toivoo Taata!

    VastaaPoista
  2. Hyvä Touho! Hyvä munitsi-Petskin ja kääntyilevä Konsta!

    VastaaPoista
  3. Tervetuloa taata!
    Ja terkkuja Anna teidän poppoolle!

    VastaaPoista