perjantai 30. elokuuta 2013

Vihdoinkin viikonloppu

Taas tätä päiväkirjamaista turinaa. Aamupäivällä sain mummin kylään. Hän tuli pelastamaan minut pieneltä uhmailijalta. Konsta meni jo yhdeksän aikaan aamupäiväunille ja kun mummi lähti Peetun kanssa leikkipuistoon ja lampaita katsomaan, minuun iski siivousinto. Siivosin kaikki lelut laatikkoihin, vaatteet kaappeihin ja pyykkikoriin, pyykit koneeseen, tyynyt ja viltit viikattuina sohvalle ja otin imurin kaapista. Innokkaana imuroin kaikki huoneet ja vein matot ulos. Puoleen päivään mennessä Konsta heräsi ja leikkipuistosta oli saavuttu kotiin. Mahat täyteen makaronilaatikkoa, mummi mökille ja Peetu unille. Konstan kanssa leikittiin ja vähän pyyhin pölyjä.

Peetu mökillä kesällä

Konsta mökillä kesällä

Peetun herättyä mentiin ulos. Rupesin kokoamaan matontamppaustelinettä, joka ostettiin sunnuntaina. Täytyihän matot saada tampattua. Konsta makoili vaunuissa ja Peetu kuljetti metalliputkia puskaan ja lauleli mennen tullen :). Tunnin aherruksen jälkeen mies tuli juuri sopivasti kotiin katsomaan, kuinka taitava olinkaan ollut!

Mökin lelukavalkadia

Iltaan kuuluikin sitten vielä lattioiden pesu ja kaupassa käynti. Poikien mentyä nukkumaan, istahdin koneen ääreen ja mies lähti juoksulenkille. Ei ole vieläkään tullut kotiin, koskahan pitää huolestua?

Äsken alkoi ulkoa kuulumaan möykkää. Muistin, että nyt on ne venetsialaiset. Tässä lähistöllä on isot pirskeet järven rannassa, joten hyvin kuului raketit meille asti. Huomenna alkaakin taas vauvauinti. Konstakin pääsee uimaan ensimmäistä kertaa, jännää!

Oman syntymäpäiväni viettoa mökillä. Herkulliset mansikkakulhokakut kermavaahtokahveilla ja hedelmämaljoilla!

(Tätä ette usko, mutta miehellä on puhelimessa hirveästi kaikenlaisia muistutuksia. Joskun nauroin, että ihme kun sieltä ei kuulu viestiääni ja muistutus: "Syö", "Käy pissalla", "Mene nukkumaan". Äsken ilmestyi tietokoneen ruudulle (tietokone ja puhelin ovat synkronoitu yhteen) viesti: "Rasvaa jalat"...)

4 kommenttia:

  1. Luettu on. Otan osaa, mutta minulla on ehdotus, kun tapaamme (pian).

    VastaaPoista
  2. Onpas kivan paljon päivityksiä tullut tännekin!!!
    No voi uhma... ei siihen voi mitään sanoa. On rankkaa varmasti sekä äidillä että pojalla. Muistan jostain lukeneeni, että 2-vuotiaan pään sisällä on melkoinen myllerrys, ties mitä ristiriitoja. Joskus kai nuo vaiheet on käytävä. Alisa on noiden uhmien suhteen ollut iisi, mutta pelkään, että irtiotto tulee sitten vanhempana.. että sitä odotellessa.
    Muuten teidän arki kuulostaa kivalta ja ihanaa, että saat olla kotona. Ja ootte te aktiivisia!!

    VastaaPoista
  3. Hei heitän sua haasteella, ota kiinni! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista! Hanna, otan kiinni ja yritän muistaa suorittaa haasteen!

    VastaaPoista