torstai 15. syyskuuta 2011

Torstai

Aamulla lähdettiin aikaisin (=puoli kymmenen) bussilla keskustaan. Kävelymatkalla Konservatorion muskariin käväistiin Sokoksella ostamassa Mikolle deodoranttia, kun oli se 15% alennuskin :) Peetu nukkui kiltisti melkein heti kotoa lähdettyä ja heräsi vasta muskarin pihassa.
Muskarissa Peetu pisti parastaan, nauroi ja hymyili heti alusta alkaen. Loppua kohti alkaa into laantua ja yks jos toisenkin vauvelin hymy hyytyy ja kärsivällisyys lyhenee. Puoli tuntia onkin ihan maksimiaika tuohon touhuun!


Muskarista suuntasin treffeille kaverini kanssa, käytiin lounaalla tämän päivän Morossa kehut saaneessa Nanda Devi'ssä, intialaisessa ravintolassa. Ja kyllä se lounasbuffet hyvä olikin, vatsa tuli täyteen ja Malesia mieleen! Lounaan jälkeen oli hyvä suunnata kotiin ja Peetu oli taas ihan täydellisen kiltti, nukahti juuri astuessamme lounaspaikkaan sisälle ja heräsi minuutti sen jälkeen kun olin päässyt kotiin. Kotona hetken aikaa leikittiin kunnes lähdettiin neuvolaan. Neuvolassa olikin mukavaa ja uusi neuvolantäti tällä kertaa mukava. Alkuun meillä oli sijainen, josta en tiennyt että onkin sijainen. Vasta viime kerralla kerrottiin, että hän oli sijainen ja nyt on "oma" vakkaritäti paikalla, silloin täti vaikutti aika kipakalta ja tylyltä. Tällä kertaa siis tädin kanssa oli mukava höpötellä ja hän rohkaisi jatkamaan eri makujen maistattamista, jos se kerta hyvin sujuu. Sanoi, että voi antaa esim. jälkiuunileipääkin käteen, siitä saa vähän esimakua viljasta. Seuraavana strategiset mitat:

0 vrk 50,5 cm ja 3590 g, pään ympärys 36cm.
2 vk: 53,8cm ja 4160g, pää 37,4cm.
1kk: 56cm ja 4870g, pää 39,0cm.
2kk: 61cm ja 6235g, pää 41,3cm.
3kk: 63,6cm ja 7100g, pää 42,5cm
4kk: 66cm ja 7740g, pää 43,3cm.
5kk: 67,7cm ja 8530g, pää 45cm.

Hyvin on siis kasvu jatkunut, 5kg tullut viidessä kuukaudessa. Vielä mennään kuukausi pelkällä äidinmaidolla, sitten aloitetaan kiinteät isommissa määrissä.
Tällä kertaa neuvolassa saatiin myös rokotukset, yksi suuhun ja yksi molempiin reisiin. Itkuhan siitä tuli, mutta onneksi laantui kun lähdettiin. Seuraavan kerran rokotuksia tuleekin vasta vuoden iässä.
 

Kotona tuli taas uni, Peetulle siis. Mikko lähti urheilemaan ja minä sain pikavisiitille pojan toiset kummit. Pikavisiitti olikin, 10 minuttiia viipyivät ja sitten lähtivät. Loppuilta Peetun kanssa leikittiin, syötiin taas vähän porkkanaa ja katseltiin Suomen Miesten Lentopallopeliä, oli jännä!
Kylvyssäkin käytiin, tosin amme alkaa olla pieni tuolle polskuttelijalle ja se on vähän sellaista vääntämistä kun yksin kylvettää. Laitoin pojan ensimmäistä kertaa siskolta saatuun unipussiin, ja hyvin nukahti, ihan hiljaista jo on!
 


Vielä pitää viimeistellä esitystä, korjata Mikon huomaamat virheet. Sitten saa hengähtää!

Vastauksia kysymyksiin taatalle ja Annalle:
Kyllä meillä se Mikko vielä asuu, toivottavasti pitkäänkin ;) Nämä ovatkin tarinoita minun päivästä, ja voi olla että unohtuu mainita jotain Mikon tekemisiä. Mutta kyllä sitä aina aamulla ja illalla täällä näkee! Ja tervetuloa kylään vain, täällä sitä ollaan ja möllötetään. Kahvit keitetään kun tulet(te)!
Sen opinnäytetyön suhteen ei kannata vielä innostua, kuten sanoin, ei ole ajankohtainen tänä eikä ensi vuonna, ehkä sitten joskus, jos on. Ja en minä ihan hirveästi tee mitään, tälläkin viikolla tiistai ja keskiviikko meni ihan täysin päivät kotona ilman sen kummempia tekemisiä. Vähän pitää väliin olla kyllä jotain menojakin, jottei mökkihäperöidy, niin kuin joillekin taatoille uhkaa käydä!
Huomasin kyllä, että porkkanasose + valkoinen paita = huono yhdistelmä. Tänään olinkin viisaampi ja laitoin ruokalapun. Se ei silti estänyt kaikkea, pieni oranssi tahra koristaa nyt toistakin bodya... Ja totta, haudassa sitten lepäillään ;) Ei vaan, levätään sitten kun väsyttää ja touhutaan niin kauan kun energiaa riittää!

2 kommenttia:

  1. Olen taas omalla paikallani, eka.

    Kyllä nyt on alkanut tulla juttua kuin köyttä vaan. No hyvähän se on, pääsee omaisetkin kuusalle siitä onko se Eeva lintu vai kala!!! Isin pikku lintuhan se.

    Peetu on aika veitikka, vai oletteko koko ajan kamera valmiina että heti hymystä laukaisin laulaa. Kerrassaan hymyileväinen lapsi. Irma aina sanoo Peetusta, Kallesta ja Alisasta, että näkee lapsista kuinka heitä rakastetaan ja hoidetaan hyvin. Minä olen samaa mieltä. Ja älköönkä unohdeta isien osuutta. Minä aikoinani olin eri aikakauden mies. Valitettavasti. Jari ja Mikko osallistuvat paljon lasten hoitoon, ihan vapaaehtoisesti.

    Minulle tulee maanantaina aamusella katon uusijat hommiin. Siinä menee toista viikkoa, kun olen siellä rakennusmestarina paikalla. Vakuutusyhtiön kanssa on nyt vihdoinkin jotain henkiinheräämistä, mutta ei selkeätä realisoitumista kuitenkaan. Ensi viikolla pistän myllyn pyörimään isoilla kierroksilla. Mittani on nyt täysi.

    Kyselkää ympäriltänne, kuka tarvitsee järeätä koivuklapia, noin 30 senttistä +- 5 senttiä. Pieni palkkio kauppaan johtaneista tiedoista. Kauppamittana heittomotti, hinnat tilauksen ja toimituksen mukaan, ja määrän. Kuljetuksesta sovitaan erikseen. Tavara puolikuivaa; seassa koristeomenapuuta, mäntyä, vaahteraa, mutta vain vähän, vaahtera järeätä ja koivun vertaista polttopuuna. Että semmosta tällä kertaa.

    PS. Ensi viikolla tulee myyntiin purkukattoa vähän yli 200 neliötä, sopii aidaksi, katoksi, moneen mielikuvitukselliseen tarkoitukseen, edullinen erä tai plootukin kerralla myydään.

    VastaaPoista
  2. Tää olikin tällainen oma haaste kertoa joka päivästä tarinaa.

    Aika vähän tulee taas kuvattua, alkuun kuvattiin paljonkin ja nyt huomaa, että on vähän jäänyt. Sitten välillä otetaan urakalla kuvia :)

    Hyvä että remppa etenee. Ei nyt tule mieleen polttopuun tarvitsijoita. Mutta pistä vaikka liiteriin säästöön. Tiedä sitä vaikka kohta meilläkin olisi takka, jonne puita syytää! Kattoremonttia en halua, että ne pellit voit kyllä laittaa myyntiin ;)

    VastaaPoista